Een huis kopen op Bonaire

  • 1

Ga opzoek naar een goede makelaar wanneer je een woning wilt kopen op Bonaire. Kies een makelaar uit waar u een goed en vertrouwd gevoel bij heeft. Laat u adviseren en begeleiden bij u aankoop. Uw makelaar is op de hoogte van alle wet en regelgeving, dit maakt het gemakkelijker de juiste keuzes te maken bij de aankoop van uw droomwoning.

Tegenwoordig is alles vrijwel online mogelijk, toch is een gevoel bij een plek of plaats online toch anders dan wanneer u er echt bent. Het advies is dan ook voorafgaand aan uw koop het eiland zeker een keer bezocht te hebben.

Stel uw wensen vast

Zorg dat u uw wensen duidelijk heeft. Hoeveel slaapkamers en badkamers. Recent gebouwd of een typerend ‘Bonairiaanse woning’. Direct aan zee of toch liever in een woonwijk? Moeten er verhuurmogelijkheden bij het huis zitten, ook dit is zeer aantrekkelijk op Bonaire.

Maak een overzicht van de kosten, niet alleen van de aankoop, maar ook alle bijkomende en toekomstige kosten zoals belastingen, onderhoud, inrichting en energie. Laat u ook vooraf goed informeren wat de maandelijkse kosten ongeveer zouden zijn, het leven op een eiland is een stuk prijziger dan in Nederland.

De ligging van uw droomwoning op Bonaire

Niet alleen de buurt waar je wil wonen is belangrijk. Ook de ligging van het huis zelf is iets om goed over na te denken. Wil je veel of weinig schaduw? Veel ‘kunuku’ of terwijl bos is mooi maar kan ook veel muggen met zich meebrengen. Moet het huis zoals ze dat op Bonaire noemen ‘op de wind’ liggen zodat je huis altijd voorzien wordt van een natuurlijke bries. Of maakt dat voor jou niet uit omdat je toch liever de airco aanzet.

Eerst een woning huren op Bonaire?

U besluit om op Bonaire te gaan wonen staat vast, maar een woning kopen vindt u nog een erg grote stap. Wonen (en werken) op het eiland kan zomaar heel anders zijn. Daarom kan het misschien verstandig zijn eerst een tijdje te huren voor dat u een huis koopt.

Compare listings

Vergelijken